Vri u Istri: Pevaju Tompsona, "vešala" ispred fabrike

Treći dan opšteg štrajka u Uljaniku protiče u znaku do sada najmasovnijeg protesta na ulicama Pule.

Region

Izvor: B92

Petak, 24.08.2018.

12:49

Vri u Istri: Pevaju Tompsona,
Foto: Tanjug/Hina/Miljenko Klepac

U njemu učestvuje nekoliko hiljada građana, radnika Uljanika i Puljana koji su pokazali solidarnost s njima, prenosi Novac.hr.

Za razliku od prethodnih dana, trećeg dana protesta uljanikovci i građani ne traže ni smenu uprave, niti prozivaju vladu, već krivicu za nedaće u brodogradilištu svaljuju na Istarski demokratski sabor, koji je na vlasti u Puli i u županiji.

Protestanti su ispred sedišta istarske županije polivali župana Valtera Flega vodom, pivom, gađali ga kikirikijem i drugim sitnim predmetima. Situacija je bila na rubu incidenta, a štrajkači su vikali "IDS, lopovi".

Glas Istre javlja i kako su štrajkači tokom šetnje od Foruma do brodogradilišta pevali pesmu "Lijepa li si" Marka Perkovića Tompsona. Njemu je, podsetimo, pre nekoliko godina zabranjeno nastupanje u Areni.

Sve napetija je situacija i u riječkom brodogradilištu 3. maj, koji je deo Uljanik grupe, i čiji radnici takođe štrajkuju već treći dan. Radnicima se jutros obratio direktor Maksimilijan Percan, ali je sve vreme govora prekidan žestokim zvižducima okupljenih, piše Novi list.

Zahvalio se na strpljenju i poručio kako neće napustiti radnike dok god se ne nađe rešenje. No ništa od onoga što je rekao nije baš najbolje primljeno.

Radnici su pred zgradom pripremili simboličku instalaciju u obliku vešala s užetom, a istakli su i transparent "Uprava, vrati 500 miliona, da barem 3. maj preživi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

14 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: