Generalni štrajk i neplanirana blokada saobraćaja

Radnici brodogradilišta Uljanik u Puli stupili su u generalni štrajk i izašli su na ulicu blokirajući saobraćaj u tom gradu uzvikujući "Uprava odlazi".

Region

Izvor: B92

Sreda, 22.08.2018.

14:46

Generalni štrajk i neplanirana blokada saobraćaja
Foto: Thinkstock

Oni su stupili u štraj i blokirali saobraćaj na sat vremena iako ih je predsednik Štrajačkog odbora Đino Šverko pozvao da to ne čine.

Održan je sastanak Uprave Uljanika i Štrajkačkog odbora, nakon kojeg je predsednik Jadranskog sindikata u Uljaniku Boris Cerovac izjavio da Uprava nije prihvatila zahteve radnika, koji osim isplate plate traže i odlazak Uprave.

Kako prenose hrvatski mediji, štrajk će trajati dok se ne ispune zahtevi radnika, a jedna od mogućnosti je i da se štrajk nastavi ispred vlade u Zagrebu.

Sa ulice radnici su se oko podneva uputili ka Forumu u samom centru Pule, nedaleko od brodogradilišta Uljanik, gde će, prema pisanju Jutarnjeg lista, ostati do 15 sati.

Čelnici sindikata su održali konferenciju za novinare na kojoj su rekli da se nezadovoljstvo radnika proširilo i na sindikate, ali da oni moraju ostati unutar zakonskih okvira štrajka.

"Izlazak na ulice nije bio planiran. Mi ćemo štrajkovati do ispunjenja naših zahteva", rekao je đino Šverko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: