"Prestići ćemo Hrvatsku i bićemo bolji od Monaka"

Crna Gora će turistički prestići Hrvatsku i biće bolja od Monaka, tvrdi predsednik Crnogorskog turističkog udruženja i suvlasnik hotela Spendid Žarko Radulović.

Region

Izvor: CdM, Miraš Duševiæ

Utorak, 14.08.2018.

12:18

Foto: Thinkstock

Ovih dana brojni regionalni, ali i svetski časopisi i portali, pišu kako Crna Gora prestiže Hrvatsku i postaje novi Monako, postaje elitna i prestižna turistička destinacija.

Radulović kaže za CdM da Crna Gora još nije prestigla Hrvatsku, ali i da još nije kao Monako. No, to će se, kako dodaje, promeniti.

“Prestići ćemo Hrvatsku i bićemo bolji od Monaka”, jasan je Radulović.

Što se tiče popunjenosti na nivou godine, tvrdi on, Crna Gora će već ove godine prestići Hrvatsku.“Ne samo Hrvatsku, već i mnoge zemlje okruženja. Mi idemo na nivo popunjenosti od 54 do 56 odsto. To je dobar signal i u tom delu prestižemo Hrvatsku”, smatra on.

Kako to obično biva, uvek postoji i to famozno “ali”.

“U onom drugom delu, a to su buka, smeće, haos u najjačim tačkama gde se prodaje turistički proizvod, to nas i dalje drži iza Hrvatske. Takstisti, takođe. Neuređena turistička destinacija. Dolaze turisti, žale se”, priča on.

Ipak, kako dodaje, raduje ti što se turisti ponovo vraćaju, jer mi imamo enklave gde je sjajna usluga. Imamo, tvrdi, i one druge, sa stvarima kojih u Africi nema.

Prema njegovim riječima, država mora da reaguje kako bi turistička ponuda bila još bolja. Predlaže i šta tačno da se uradi.

“Država mora da smogne snage da napokon napravi takav ambijent, da se ovde investira kao što je u Turskoj, drugim zamljama koje se turistički razvijaju veoma brzo. To znači sledeće. Zemlju koja je državna dati za jedan evro ako treba, pod uslovom da investitor za tri godine izgradi hotel sa pet zvezdica. Ako treba, uzeti kredit da se dovede put do toga placa, a plac neka sam investitor uređuje”, dodaje Radulović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

8 h

Svet

Evo šta čeka Rusiju posle rata

Rat u Ukrajini će okončati eru jeftine radne snage u Rusiji, zaključak je analize ruskog stručnjaka Centra za makoroekonomsku analizu i kratkoročno predviđanje (CMAKP) Dmitrija Belousova.

19:32

18.4.2024.

1 d

Podeli: