Hrvatski mediji i dalje bruje: Došli da vide novi Monte Karlo

U Budvi, prestonici turizma na crnogorskom primorju, vrvi kao u košnici. Desetine hiljada gostiju gužvaju se na plažama, restorani su prepuni.

Region

Izvor: cdm.me

Ponedeljak, 13.08.2018.

12:13

Hrvatski mediji i dalje bruje: Došli da vide novi Monte Karlo
Foto: Thinkstock

Saobraćajne gužve apsolutno nesnosne. Svakog dana ovde se zameni i do 100 hiljada turista, jedni odlaze, drugi dolaze. Za gradić od trideset hiljada stanovnika to je velika, strašna brojka od koje svi dobro žive, piše portal 100posto.hr.

Putujući prema Budvi autor teksta posebno ističe da je ulazak u Budvu, magistralom što se spušta sa Cetinja, nešto što se ne zaboravlja, naročito u sumrak. Njega je s visine crnogorskih brda Budva na prvi pogled podsetila na Monte Karlo u malom.

Hrvatski mediji su i prethodno pisali o Crnoj Gori kao mestu koje postaje novi Monako, pitajući se, gde su to oni "zaglibili" jer upravo Crna Gora postaje meka za turiste dubljeg džepa.

“Magistralnim putevima kroz grad mile nepregledne kolone superluksuznih automobila, a registarske tablice odaju ih da dolaze iz Bosne i Hercegovine, Srbije, ali i Hrvatske, Italije, Holandije, Nemačke, naročito Rusije. Gotovo svaki drugi cenovnik u restoranima štampan je na ćirilici, me]utim ne onoj srpskoj, već ruskoj, jer Rusi naprosto obožavaju crnogorsko primorje”, ističe novinar.

Primijetio je i da je Budva veliko gradilište.

“Upravo se gradi luksuzni poslovno-stambeni kompleks Porto Budva koji će imati čak 300 luksuznih stanova, od kojih je 280 već rasprodato. Ispred grada usidrene su velike jahte, s kojih u klubove i restorane silazi svetska elita”, piše u tekstu.

U tekstu se navodi i da je Budva ujedno i grad luksuza po relativno prihvatljivim cenama.

“Za naše prilike neretko i jeftinija od brojnih jadranskih destinacija. Da, postoje restorani i klubovi u kojima biste, ne pripazite li, mogli ostaviti godišnju platu, međutim u većini restorana i kafića bićete zadovoljni konačnim računom. Piće se tako mogu pornaći od pet do deset eura, složenija glavna jela uglavnom ćete platiti od osam do 15 evra, a za približnu cijenu moći ćete pojesti i dobru porciju kvalitetne ili čak vrhunske jadranske ribe. Sve to, naravno, zaliveno sjajnim crnogorskim vinima. Smeštaj se može naći od tridesetak do nekoliko hiljada evra po noći, zavisno od toga kakav nivo komfora očekujete i s koliko dubokim džepom raspolažete”, pojašnjava dalje autor teksta, prenosi CDM.

Kako kaže, čini se da je u Crnoj Gori nemoguće propasti ukoliko se bavite turizmom. Kompleks Porto Budva i još nekoliko manjih koji se upravo dovršavaju poslednji su koji će tu biti izgrađeni, jer u centru grada više nema nijedne jedine slobodne parcele. Međutim, zato bujaju druga gradska naselja i predgrađe, u kojima se grade apartmani, porodični hoteli, hosteli, luksuzni smeštajni kapaciteti…

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: