Ko ne radi nedeljom dobijaće nadoknadu

Načelnik opštine Ivankovo Marko Miličević uputio je poziv vlasnicima trgovačkih i pekarskih radnji da ne rade nedeljom.

Region

Izvor: B92

Nedelja, 12.08.2018.

09:51

Ko ne radi nedeljom dobijaće nadoknadu
Foto: Thinkstock

On je ovakav poziv opravdao zaštitom porodice i hrišćanskih vrednosti, a najavio je i mogućnost nadoknade troška.

"Razumem da smo u teškom privrednom stanju, ali sam i mišljenja da nikoga neće spasiti ako nedeljom otvori radnju i proda dva hleba", kaže Miličević koji, kaže, pokušava da uvede red u sva područja njegove opštinske vlasti.

Po njegovim rečima, na području opštine Ivankovo ima 11 trgovačkih i pekarskih radnji čijim vlasnicima je uputio dopis da mu se jave ukoliko smatraju da bi im izostanak rada nedeljom stvorio veliki gubitak, ali mu se do sada nijedan nije javio, prenosi Poslovni dnevnik.

"Ako je potrebno, spremni smo da pružiti i potporu u tom delu, da vidimo koliko gube u svom poslovanju ako ne rade nedeljom ili praznicima ", najavio je Miličević izražavajući spremnost da opština sufinansira taj trošak vlasnicima trgovina i pekara.

Miličević tvrdi da se sve što se kupi nedeljom, može da se kupi i subotom, a da nedelju treba ostaviti za porodicu.

"Uostalom, ako smo zaista hrišćani, kako to znamo da ističemo, onda radu nedeljom nema mesta ", rekao je.

Dodao je i da je reč o njegovoj inicijativi s obzirom da opština nema ovlašćenje da određuje radno vreme trgovačkim radnicima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

18 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: