Kroacija erlajns spušta krila usred sezone, "premijer zakazao"

Piloti, stjuardese i aviomehaničari Kroacija erlajnza 8. avgusta u 6.00 časova stupaju u štrajk, najavila je Organizacija radnika te komanije, ORCA.

Region

Izvor: B92

Petak, 03.08.2018.

09:59

Kroacija erlajns spušta krila usred sezone,
(Foto: Thinkstock)

Oni su naveli da im nije preostala druga opcija pošto premijer Andrej Plenkovićč nije ispuniod ata obećanja.

Na sastanku predstavnika kompanije s Plenkovićem 6. jula postignut je dogovor uz obećanje premijera da će se ubrzo stvoriti potrebni uslovi, a prvenstveno da će biti postavljena nova i kompetentna Uprava u punom mandatu kako bi nakon gotovo 20 meseci konačno potpisali kolektivni ugovor.

Piloti, stjuardese i aviomehaničari tada su odlučili da odlože početak štrajka ali, kako su naveli, na njihovu veliku žalost, premijer nije ispunio svoju stranu dogovora, prenela je Hina.

Hrvatska aviokompanija od septembra 2016. nema upravu, dosad su sprovedena tri konkursa, dva su poništena, a poslednji, iako je objavljen još u februaru još nije zaključen. Kompaniju vodi privremeni direktor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

11 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: