Otpisali Hrvate - propao još jedan milionski ugovor

Ingra je izvestila da je alžirski investitor raskinuo milionski ugovor s hrvatskom kompanijom.

Izvor: Index
Podeli
(Foto: Thinkstock)
(Foto: Thinkstock)

Kako prenosi Index, ugovor je raskinut protivno ugovornim odredbama i regulisanim postupcima i pozvao na plaćanje bankarskih garancija i kontragarancija na projektu bolnice u Alžiru.

Osnovni ugovor je zaključen 2011. godine u iznosu od 56 miliona evra. Prošle godine kasnije je potpisan i dodatak u iznosu od 10,12 miliona evra bruto, kojim je Ingri omogućeno da nastavi da radi taj objekat dodatnih 14 meseci zajedno s partnerom - Tehnikom.

Kako se navodi u današnjem saopštenju, poziv na plaćanje garancija je podnesen uprskos činjenici što su ugovorne strane potpisale dodatak ugovoru, kojim je rok izvođenja radova produžen do 2019. godine te je time ugovor i dalje bio na snazi. Rok izvođenja radova je, između ostalog, produžen i zato što glavni suizvođač Ingre na projektu nije obavljao aktivnosti na gradilištu u skladu s ugovorenim planom izvođenja radova, objašnjavaju iz Ingre.

Uprkos dogovoru ugovornih strana, investitor je u velikoj meri otežavao napredak projekta, što se pre svega ogleda u kašnjenju u plaćanju ugovorenih iznosa prema usaglašenom dodatku Ugovora za više od 16 meseci.

Još jedna hrvatska kompanija je pre nekoliko dana ostala bez megaprojekta.

Region

strana 1 od 50 idi na stranu