Mađari napokon na moru - "izbijaju" na Jadran

Hrvatsko Ministarstvo državne imovine za zakup državnih nekretnina na ostrvu Smokvica Vela odabralo je ponudu kompanije Zelena nekretnina kao najbolju.

Region

Izvor: B92

Petak, 20.07.2018.

19:00

Mađari napokon na moru -
Foto: Thinkstock

Procenjuju da bi uskoro mogao biti potpisan i ugovor za taj zakup, potvrdili su u iz tog ministarstva, prenosi Seebiz.

"Najbolju ponudu za zakup nekretnina na ostrvu Smokvica pripremila je kompanija Zelena nekretnina, a zakup se daje na 30 godina, uz godišnju zakupninu od 4,9 miliona kuna bez PDV-a", rekli su iz Ministarstva državne imovine na upit Hine.

Javni poziv za zakup nekretnina na tom ostrvu, koje su prošle godine vraćene u državno okrilje nakon što ih je godinama koristila porodica Todorić, trajao je od 12. maja do 20. juna, a početno se tražilo skoro pet miliona kuna godišnje.

Hrvatski mediji navode da iza te kompanije stoji mađarski kapital.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: