Omiljena destinacija više to nije: Evo gde hrle turisti

U Budvi trenutno boravi 48.006 gostiju, od čega je 47.802 iz inostranstva, što je za 15 odsto manje u odnosu na prošlu godinu.

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.07.2018.

10:48

Omiljena destinacija više to nije: Evo gde hrle turisti
Foto: Thinkstock

Najbrojniji su posetioci iz Rusije, a potom iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Ukrajine i Francuske, kazala je za Pobjedu portparolka Turističke organizacije Budva Tijana Kotarac.

Prema njenim rečima, najveći broj turista se opredelio za privatni smeštaj 33.983 osobe, što predstavlja osetan pad u odnosu na prethodnu godinu. Boravak u hotelskom smeštaju je na nivou prošlogodišnjeg, a u njemu sada ima više od 13.000 turista, prenosi CDM.

“Manji broj gostiju u ovom periodu godine verovatno je posledica loših vremenskih uslova, za razliku od prošle godine. Osim toga razlog je i održavanje Svetskog prvenstva u fudbalu. Posle njegovog završetka očekujemo da prevaziđemo ovu poznatu “julsku rupu” i konačno zakoračimo u turističku sezonu sa visokom popunjenošću”, istakla je Kotarac.

Bez obzira na manju posećenost u ovom periodu, ona smatra da će ova sezona biti bolja od prošle.

U Herceg Novom, prema zvaničnim podacima Turističke organizacije, boravi 26.395 turista, što je za pet odsto više nego u isto vreme lani. Sezona se tek zahuktava, kako leto odmiče, pune se smeštajni kapaciteti u hotelima i domaćinstvima, a prema poslednjem biltenu hotelski smeštaj koristi 6.140 gostiju, dok je u privatnim apartmanima i sobama 20.152 gosta.

Gosti Herceg Novog su uglavnom iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Rusije, a sve više ih je iz Francuske, Norveške, Nemačke, Svedske, Velike Britanije, SAD…

Značajno povećanje broja gostiju je u skladu sa trendom permanentnog porasta posete koja se beleži iz vikenda u vikend od početka godine, a rezultat je, kako navode u TO, pojačanog marketinga celokupne destinacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: