U Hrvatskoj će bukvalno sve stati: Kao '98...

Ttrgovački lanci uvode skraćeno radno vreme, otkazuju se predstave, preprodavači karata trljaju ruke, a vlasnici čarter-agencija nikad nisu bili raspoloženiji.

Region

Izvor: Jutarnji list/ Petar Zobec, Iva Grubiša, Lea Balenoviæ

Utorak, 10.07.2018.

13:35

U Hrvatskoj će bukvalno sve stati: Kao '98...
Foto: Thinkstock

Trgovci i ugostitelji nude popuste, a ako kupci pogode tačan rezultat, besplatno dobivaju večer za dvoje, fudbalske dresove, popuste do 40 odsto na kupljenu odeću, a neki idu toliko daleko da nude i besplatne kurseve stranih jezika.

Tako Hrvatska diše uoči polufinalne utakmice na moskovskom olimpijskom stadionu, gde će se “vatreni” od 20 sati po hrvatskom vremenu sučeliti s Engleskom, a kada sudija označi početak susreta, staće život u Hrvatskoj - ali bukvalno.

Tako su, recimo, trgovački lanci odmah nakon što je postalo jasno kada i u koliko sati će igrati hrvatska reprezentacija počeli da razmišljaju o promeni radnog vremena.

Prvi je reagovao Spar koji je na svojim službenim stranicama objavio sledeću informaciju.

“Kako bi svojim zaposlenim omogućili praćenje polufinalne utakmice Hrvatska - Engleska, u sredu 11. jula zatvorićemo sve SPAR supermarkete i INTERSPAR hipermarkete u 19:30 sati."

Vlasnici jednog bara za Jutarnji kažu da zatvaraju ranije jer bi svi zaposleni želeli da gledaju utakmicu i da im se poslovno u ta tri sata, koliko budu zatvoreni, ništa neće promeniti.

"S druge strane, ljudi će uživati, biti sa svojima i potencijalno imati super uspomenu. Svi mi znamo gde smo bili ‘98. kad je Hrvatska ušla u polufinale. Ako i ove godine bude tako, da se svi sećamo kako smo uživali sa svojima", stav je vlasnika Burgeraja.

I neke kulturne institucije podredile su svoj raspored “najvažnijoj sporednoj stvari na svetu”, pa su tako otkazane predstave u tom terminu.

Za sve navijače obezbeđeni su i dodatni letovi ka Rusiji. U sredu, 11. jula 2018., uz redovne letove sa Aerodroma Franjo Tuđman, u jutarnjim satima planirana su i četiri čarter avionana relaciji Zagreb – Moskva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: