Najduži na auto-putu ugledao svetlo, problem pećine VIDEO

Podgorica -- Radnici kompanija “Bemax” i kineskog CRBC-a, udruženim snagama, probili su Vjeternik, najduži tunel na trasi auto-puta Bar-Boljare.

Izvor: cdm.me
Podeli
Foto: YouTube Screenshot
Foto: YouTube Screenshot

“Ukupna dužina tunela jeste tri kilomentra po cevi i kompanija Bemax je probijala tunel sa severne strane dok je kompanija CRBC, kao glavni izvođač i naš partner na ovom projektu probijao tunel sa južne strane”, saopštili su CdM-u iz Bemax-a.

Upravo se ta zajednička saradnja kineske i domaće radne snage pokazala kao prava stvar i to je rezultiralo da se tunel probije u roku, prenosi CDM.

“Druga, leva cev će se probiti za tri dana tako da je kompaniji Bemax za proboj ostala jos jedna cev na tunelu broj 2 Vezesnik od ugovorenih 11 kilometara tunela. Preostalu cev tunela Vezesnik planiramo da probijemo do kraja ovog meseca”, dodaju oni.

Građevinska dozvola za izgradnju tunela Vjeternik izdata je 28. aprila, od kada su zvanično počeli radovi na tom objektu. Ukupna dužina tunela iznosi 5.891 metar – desna cev 2.852, a leva 3.039 metara.

Najveći problem, prilikom probijanja tunela zadale su im podzemne pećine na koje su naišli prilikom probijanja tunela.

Na auto-putu Bar-Boljare je planirana gradnja 42 tunela i 92 mosta i vijadukta. Prioritetna deonica Smokovac–Uvač–Mateševo, duga je 41 kilometar i sa 63 metra nadmorske visine kod Smokovca auto-put u Mateševu dolazi na preko 1.100 metara.

Vesti

strana 1 od 50 idi na stranu