Lidl pravi revoluciju u HR, hoće li primeniti i kad dođe kod nas?

Lidl Hrvatska planira da rasproda određene količine proizvoda koje su već otkupljene i tako pređe na održiive materijale.

Region

Izvor: Poslovni dnevnik

Petak, 06.07.2018.

15:55

Lidl pravi revoluciju u HR, hoće li primeniti i kad dođe kod nas?
(Foto: Getty images)

Trgovinski lanac Lidl Hrvatska planira do kraja 2019. godine iz asortimana da isključi artikle od plastike za jednokartnu upotrebu, saopštili su iz tog lanca.

"Lidl Hrvatska će u svih 95 trgovina u zemlji do kraja 2019. godine odustati od prodaje jednokratnih plastičnih artikala poput slamčica, jednokratnih kašika i čaša, tanjira, pribora za jelo i štapića za uši s plastičnom drškom", ističu iz Lidla.

Proizvode od plastike za jednokratnu upotrebu, kako navode, postepeno će zameniti alternativni artikli od održivih materijala koji se mogu reciklirati, a na razvoju kojih Lidl proaktivno sarađuje sa svojim dobavljačima, prenosi Poslovni dnevnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: