Telekom gradi puteve i tunel, ima li svađe sa Vladom?

Na sednici Skupštine deoničara BH Telekoma, koja je održana u ponedeljak, nije usvojena odluka o raspodeli dobiti i isplati dividende za proteklu godinu.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 28.06.2018.

15:15

Telekom gradi puteve i tunel, ima li svađe sa Vladom?
Foto: Thinkstock

Kako je potvrdila predsednica Nadzornog odbora BH Telekoma Svetlana Cenić, razlog leži u tome što je Vlada FBiH, kao većinski vlasnik, tražila povećanje isplate dividende u ovoj fazi s 32 miliona na 38 miliona KM.

Ostatak od ukupnog iznosa od 63,1 milion neto dobiti za 2017. biće raspodeljen kasnije.

Ona je negirala neke medijske informacije da je došlo do razmirica na sednici Skupštine deoničara.

''Nema nikakve svađe između BH Telecoma i Vlade", rekla je Cenić.

Kako je za Klix.ba potvrđeno u Vladi FBiH, akumulirana dobit u BH Telecomu će biti preusmerena na četiri infrastrukturna projekta.

Najviše sredstava bi trebalo otići na izgradnju tunela Hranjen koji se nalazi na putu Goražde - Sarajevo. Tunel je dug šest kilometara, a ukupna vrednost ovog objekta iznosi 190 miliona KM.

Ostala tri projekata za koje će biti preusmerena sredstva od dobiti BH Telekoma su Sarajevska Prva transferzala, Mostarska zaobilaznica i brza cesta Žepče - Tuzla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: