Hrvatski ponos u ruskikm rukama: Veliki sukobi zatvoreni

Najveći suvlasnik novog Agrokora biće Sberbanka sa udelom od 39,2 odsto.

Region

Izvor: B92

Sreda, 20.06.2018.

08:11

Hrvatski ponos u ruskikm rukama: Veliki sukobi zatvoreni
Foto: Getty images

Imaoci obveznica imaće udeo od 25 posto, VTB banka 7,5 i Zagrebačka banka 2,3 procenta, rekao je vanredni poverenik za Agrokor, Fabris Peruško.

On je naveo da među nebankarskim suvlasnicima postoje četiri domaće kompanije - Adris sa 1,4 posto vlasništva, Frank sa 1,3 odsto, i Saponija i Sokol Marić sa po 0,6 procenata, prenosi Seebiz.

"Imamo dogovor sa Sberbankom, gde je dogovoren model naplate koji zavisi od budućih performansi same grupacije i on će biti isplaćen s obzirom na ukupnu profitabilnost Agrokora. Dogovorena je i mogućnost da oni svoj deo u Merkatoru zamene za suvlasnički deo u Agrokoru", istakao je Peruško.

Poverenik je dodao da su uspešnim približavanjem različitih poverilaca i njihovih interesa došli do toga da su veliki sukobi koji su izbili među njima sada zatvoreni.

"Alca je juče izdala saopštenje da će maknuti svoja osporavanja, javno je to potvrdio i Agram, postoje tehnički detalji koji se rade, a verujem da će se i ostali sporovi u narednim mesecima rešiti", kazao je Peruško.

Privremeno veće poverilaca je jednoglasno izglasalo nagodbu o Agrokoru i dalo saglasnost vladinom povereniku da preda nagodbu sudu.

Da bi nagodba počela da se primenjuje mora da je potvrdi Trgovački sud, izvestili su hrvatski mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: