CG: Taxi prevoz u haosu, sve gore kako se bliži sezona

Taksisti u Crnoj Gori upozorili su na haos u auto-taksi prevozu, ističući da je on sve veći kako se bliži turistička sezona.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 14.06.2018.

14:26

CG: Taxi prevoz u haosu, sve gore kako se bliži sezona
Foto: Thinkstock, ilustracija

Predsednik Strukovnog sindikata taksista Crne Gore Borislav Pavlović ponovo se obratio premijeru Dušku Markoviću, i poručio da više ne mogu da čekaju, te da je uzrok toga upravo ignorisanje njihovih problema od nadležnih organa, a naročito nerada lokalnih uprava.

Ističe da do sada nije realizovan dogovor da se formira radna grupa, koja bi rešavala dugogodišnje nagomilane probleme u auto-taksi prevozu. Na ovaj način, kako kaže, problemi su samo produbljeni, a sezona se bliži i ne nazire se rešenje, prenosi CDM.

Poreska uprava je, kako kaže, obavezala privredna društva na korišćenje fiskalnih registar kasa, koja su 12 godina tako radila, ali da je Ministarstvo finansija to blokiralo iz samo njima znanih razloga. Ističe da su Ministarstvo saobraćaja i Poreska uprava pokazali korektnost u razgovorima. Ipak, filijale poreskih uprava ne rade posao kako treba.

“Imam 1.270 evra zaduženja poreza, dok kolega u Podgorici ili nekim drugim gradovima ima 650 evra, a oporezovani smo isto, jer smo ‘paušalci’. Nedavno smo, kolege i ja, dobili kaznu od 1.000 evra, jer nismo platili akontaciju poreza u iznosu od 80 evra. Najgore je što one, koji godinama pljačkaju državu, radeći nelegalno, niko ne kažnjava”, istakao je Pavlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: