Posla ima, ali gde su radnici? Slobodno čak 12.000 radnih mesta

Koordinisanom akcijom u svim hrvatskim gradovima zvanično je počela kampanja "Zaposli se u Hrvatskoj".

Region

Izvor: Glas Istre

Sreda, 30.05.2018.

11:58

Posla ima, ali gde su radnici? Slobodno čak 12.000 radnih mesta
(Foto: Thinkstock)

U saradnji s Ministarstvom rada, pokrenuo ju je Hrvatski zavod za zapošljavanje. Sudeći po slabom odazivu na pulskoj Portarati, gde je ključne mere iz kampanje predstavila v. d. predstavnice pulske Područne službe Tanja Lorencin Matić, posla Puljanima čini se ne nedostaje.

Matićeva je istakla da će kampanja trajati celu godinu, a jedan od glavnih ciljeva je motivisati ljude, posebno one koji nisu u evidenciji Zavoda i koji ne znaju dovoljno o svim uslovima da se jave i informšu, piše Glas Istre.

„Mi individualno možemo da pristupimo svakoj osobi i tačno ispitati šta bi joj trebalo, koje usluge može koristiti i koja mera bi bila najpovoljnija. Trenutno je u Istri oko 2.500 nezaposlenih, što je značajno mali broj i to je na nivou pre devedesetih godina. Takođe, stopa će ovaj mesec verovatno da bude ispod tri odsto ali s druge strane, u prvih pet meseci ove godine poslodavci su prijavili gotovo 12.000 slobodnih radnih mesta u Istri."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: