"U Jugoslaviji je bilo lakše poslovati nego danas"

HDZ-ov saborski zastupnik Ivan Domagoj Milošević za RTL je izjavio kako smatra da bi Vlada trebalo da smanji porez na plate i kapital.

Region

Izvor: B92

Sreda, 30.05.2018.

08:09

Foto: Thinkstock

“Poslednjih 6-7 godina ako se neko pita zašto je Hrvatska imala najdužu recesiju EU to je zato jer smo dizali poreze kad nismo trebali, a preduzetnici i građani se ponašaju racionalno. Ako država diže poreze, ne skida namete nego se stvari komplikuju, PDV je došao do 25 odsto, građani troše manje, preduzetnici investiraju manje, ekonomska aktivnost se smanjuje i rezultat smo videli", rekao je, prenosi Seebiz.

"Videli smo, to je dobar početak vlade kad su krenuli sa poreskim rasterećnjima rada i kapitala. Očekujemo najavu u idućih nekoliko meseci kako će od 1.1.2019. izgledati naš poreski sistem. Skloniji sam smanjivati porez na rad i kapital, PDV je među najvišima u Evropi i njega imaju samo razvijene države.

U nekim segmentima hrvatske privrede taj PDV je neverovatan u odnosu na komparativne države. U redu je smanjivati PDV, meni bi bilo povoljnije za sve nas i ekonomski i politički, napraviti rundu smanjivanja poreza na plate i kapital, a nakon toga PDV, smatra Milošević dodavši kako bi deo ljudi iz javnog sektora trebalo prebaciti u privatni.

"Znam mnogo o tome, ali ne ja, nego stariji od mene će vam reći da je osamdesetih u komunističkoj Jugoslaviji bilo lakše poslovati nego danas. Mislim da nam je dijagnoza jasna", zaključio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

23 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: