Hrvatski hoteli zvrje prazni: Odlaze u Tunis i Egipat

Na krilima lanjskih sjajnih rezultata i sledom ulaganja u rast kvaliteta, hotelske kompanije u Hrvatskoj u sezonu 2018. ulaze s većim rastom cena nego lani.

Region

Izvor: B92

Sreda, 23.05.2018.

09:00

Hrvatski hoteli zvrje prazni: Odlaze u Tunis i Egipat
Foto: Thinkstock

Istovremeno se suočavaju sa oporavkom mediteranskih konkurenata, ove godine pritom teško mogu računati na izdašnu last minit prodaju koja je lani cvetala zbog nevolja pre svega u Turskoj, ali i Tunisu i Egiptu, upozoravaju analitičari tržišta i organizatori putovanja.

Turističke kompanije ipak ne osećaju posledice oporavka konkurenata, a eventualni rast cena opravdavaju ulaganjima i rastom kvaliteta, piše Poslovni dnevnik.

"Generalno buking u hotelima i kampovima na Jadranu je bolji nego lani, što je ovom trenutku ohrabrujuće, ali utakmica još nije rešena za sam vrh sezone, s obzirom na to da je još dosta kapaciteta nepopunjeno, što zavisi o potražnji individualnih gostiju koji još nisu izvršili rezervaciju", ističe Sanja Čižmar iz kompanije HD Consulting, koja je početkom maja napravila istraživanje o aktuelnom kretanju i stanju bukinga hotela i kampova.

"Hoteli i kampovi koji su zavise od nemačkog ili britanskog tržištu, osećaju relativno manje rezervacija sa ovih tržišta, koja se ponovno okreću Turskoj, Egiptu i Tunisu", dodaje ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: