Nemci opet upozoravaju: U Hrvatskoj 2x proverite

Osim o cenama putarina u Hrvatskoj, Nemačka štampa ovih dana piše i o problemima sa parkingom u ovoj zemlji, pozivajući svoje građane da budu oprezni.

Region

Izvor: Croexpress.

Sreda, 25.04.2018.

18:53

Nemci opet upozoravaju: U Hrvatskoj 2x proverite
Foto: Thinkstock

Tokom letovanja u Hrvatskoj, Nemac Tomas parkirao je automobil na označenom mestu i platio kartu za parkiranje.

Uprkos tome, kada se vratio, našao je bloker na točku automobila, piše Croexpress.

Službeniku koji naplaćuje parking pokazao je plaćenu kartu, a on je uverio Nemca da je sve u redu.

Kako prenosi nemački auto-klub (ADAC), 2016. godine Tomas je dobio pismo od javnog beležnika iz Pule u kom ga obaveštava da je dužan da plati kaznu u iznosu od 125 evra odmah ili će kazna skočiti na 185 evra. Prva kazna za parkiranje iznosila je oko 20 evra.

Na službenim stranicama ADAC-a opisan je i slučaj kad je jedan hrvatski uterivač dugova za neplaćenu kaznu od 13 evra, tražio čak 407 evra. Iz ADAC-a takođe upozoravaju sve svoje korisnike koji putuju u Hrvatsku da dva puta provere sme li se negde parkirati, a ako i dobiju kaznu, najbolje da je odmah plate i sačuvaju račun.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: