"Pred kolapsom, otkazujemo letove, osoblje odlazi,..."

Iz Hrvatskog sindikata pilota uputili su pismo premijeru i opet ga upozorili na, kako tvrde, alarmantnu situaciju u kompaniji i debakl s izborom novog direktora

Region

Izvor: Slobodna Dalmacija

Ponedeljak, 23.04.2018.

08:11

Foto: Thinkstock

U saopštenju podsećaju da su još u januaru poslali apel predsedniku vlade, a o problemima Kroacija erlajnsa na sastanku 14. februara stručnom prezentacijom upoznali su i ministra saobraćaja, piše Hina, prenosi Slobodna Dalmacija.

"Tada smo upozorili na alarmantnu situaciju u kompaniji i izrazili bojazan da će se celokupni system Kroacija erlajnz raspasti. Nažalost, pokazalo se da smo u pravu. Kompanija je pred kolapsom, a sezona je počela", navode iz Hrvatskog sindikata saobraćajnih pilota.

Razlog tome je, tvrde, nerealno planiranje rokova za zimsko održavanje aviona, zbog čega je letnji red letenja počeo bez dva vlastita aviona koji će imati kašnjenje s ulaskom u promet od mesec i po dana.

Zato se, dodaju, na letove aviona Dash Q400 stavljaju erbasi A319/A320, pa su avioni sa 174 sedišta umesto onih od 76, prevozili po 17 putnika i gubili enorman novac.

Tvrde da je iz kompanije otišla polovina mehaničara, trećina pilota i četvrtina stjuardesa, a odlazak osoblja nastavio se i u 2018.

Uz sve to, kompanija godinu i po nema Upravu u punom mandatu. Po treći put ponovljen konkurs i dalje se neobjašnjivo prolongira, upozorili su, te naglasili da je za Kroacija erlajns izbor novog direktora izbor između dve opcije: bankrota ili mogućeg oporavka kompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: