Hrvati "blokiraju" most na Savi: Da skratimo ako je moguće

Banjaluka -- Direktor "Autoputeva Republike Srpske" Dušan Topić rekao je da je tenderska dokumentacija za izgradnju mosta na reci Savi u Gradišci gotovo pripremljena.

Izvor: Nezavisne novine
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Međutim, kako je rekao, zbog procedura u Hrvatskoj tender neće biti raspisan pre kraja jula.

Topić je pojasnio da hrvatska strana po svojim procedurama ne može da objavi tender dok ne završi postupak dorade projektne dokumentacije, a zatim i reviziju te dokumentacije, prenose Nezavisne novine.

"Procedura u Hrvatskoj je takva da se na osnovu revizije podnosi zahtev za izdavanje građevinske dozvole i zahtev za finansiranje od evropskih fondova, za šta im treba još dva do tri meseca, što znači da ne možemo pokrenuti tendersku proceduru pre kraja jula, s tim što ćemo se truditi da to skratimo bar za mesec, ako bude ikako moguće", rekao je Topić Srni.

On je naglasio da su radovi na deonici auto-puta "9. januar" od Drugovića do Prnjavora u punom jeku, da se uslovi za rad odlični, te da je planirano da kompletna deonica bude završena ovog ljeta.

Prema njegovim rečima, prvi sledeći izvestan projekat je izgradnja prve deonice Koridora "Pet ce" kroz Republiku Srpsku. Projekat za ovu deonicu već je pripremljen, a krajem godine potpisan je i ugovor o kreditu sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj, vredan 70 miliona evra.

Vesti

strana 1 od 56 idi na stranu