Niče most na Savi - Hrvatima u top 3 prioriteta

Delegacije BiH i Hrvatske konstatovale su da ne postoje okolnosti da tender za izgradnju mosta preko Save kod Gradiške ne bude raspisan do 1. avgusta.

Region

Izvor: Nezavisne novine

Četvrtak, 19.04.2018.

16:25

Niče most na Savi - Hrvatima u top 3 prioriteta
Foto: Thinkstock

Hrvatska strana je saopštila da se revizija glavnog projekta odvija po planu i da se njen završetak očekuje krajem maja.

Paralelno, hrvatska strana je pokrenula i aktivnosti na izmeni glavnog projekta, a za koje se očekuje da budu završene krajem juna, saopšteno je iz Ministarstva komunikacija i transporta BiH, prenose Nezavisne novine.

Iako u ovom trenutku Hrvatska nije okončala postupak finansiranja iz nekog od evropskih fondova, delegacija Hrvatske obavestila je delegaciju BiH da će navedeni projekat finansirati iz sopstvenih budžetskih sredstava dok se ne obezbede sredstava iz nekog od evropskih fondova.

Delegacija Hrvatske istakla je da je gradnja mosta preko reke Save kod Gradiške, uz brzi put Solin-Omiš i gradnju drumskog ulaza u Rijeku, jedan od tri glavna prioriteta Hrvatske kada je reč o oblasti putne infrastrukture.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: