"Najveća investicija u istoriji": Hrvati udarnički pred sezonu

Hrvatski turizam ove godine čekaju velike investicije, a radnici na gradilištima ubrzano rade kako bi sve bilo spemno za prve goste.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 19.04.2018.

14:49

Foto: Thinkstock

Jedna od njih je ulaganje porečke hotelske kuće. Plava laguna ove godine ulaže najviše u svojoj istoriji - čak pola milijarde kuna, i to u četiri svoja projekta u Poreču i Umagu, koja će biti na nivou četiri i četiri plus zvezdice.

Radi se, praktično, o grinfild investicijama koje bi trebalo da budu završene do početka sezone, piše Jutarnji list.

Međuim, na ogromnim gradilištima užurbano radi čak 750 građevinskih radnika dnevno iz cele Hrvatske i susednih zemalja kako bi prve goste u nekim objektima primili već krajem maja.

Uređuju se novi hotel, apartmani i vile, koji će biti namenjeni pre svega porodicama sa decom. Reč je o ukupno 309 smeštajnih jedinica - 154 sobe i apartmana u hotelu, 91 baštenski kompleks, 43 apartmana te 21 vila. Projekt uključuje i gradnju centralnog bazenskog kompleksa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: