Nezapamćeno u CG: Svi rekordi će biti porušeni

Podgorica -- Pred Aerodromima Crne Gore su najizazovniji meseci, jer prema najavama, svi rekordi će biti porušeni.

Izvor: cdm.me
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Samo preko Aerodroma Tivat naša država će ove sezone biti povezana sa 44 destinacije, a preko podgoričkog sa 36, kazao je u intevjuu Vikend novinama izvršni direktor ovog preduzeća Danilo Orlandić.

“Iako je 2017. visoko podigla lestvicu standarda, u ovoj godini i prošlogodišnji rekordi se ruše. Naime, do pre koji dan na oba crnogorska aerodroma opsluženo je preko 270.000 putnika, gotovo 45.000 više nego u istom periodu prošle godine", istakao je on, prenosi CDM.

"Pred nama su najizazovniji meseci, jer prema najavama koje imamo, svi rekordi će biti porušeni kada je u pitanju promet putnika i aviona. Kažem izazovni pre svega zbog naših kapaciteta, ali verujem da ćemo svi zajedno, od prvog do poslednjeg radnika, uspešno odgovoriti tim izazovima”, kazao je Orlandić VN.

Ova godina će biti specifična i po tome što će Aerodrom Podgorica za vreme letnje sezone imati dan u sedmici u kojem će imati čak i više letova nego tivatski aerodrom, a to je preko 45 letova.

Ukupno govoreći, prema procenama u 2018. biće opsluženo oko 2.450.000 putnika na oba aerodroma, dakle više od 250.000 nego prošle godine.

Vesti

strana 1 od 56 idi na stranu