Posle višemesečne drame: Komšije legalizovale Uber

Vlada Hrvatske prihvatila je zakon kojim se Uberovo poslovanje legalizuje, ali uz licence za vozače.

Region

Izvor: Bug

Četvrtak, 05.04.2018.

13:39

Posle višemesečne drame: Komšije legalizovale Uber
(Foto: Getty images)

Nakon višemesečne trke oko toga kako će Uber da funkcioniše u Hrvatskoj, Vlada je na prihvatila konačni priedlog Zakona o prevozu, piše Bug.

Liberalizacija tržišta prevoza i taksi tržišta u Hrvatskoj osnovna je intencija novog Zakona o prevozu u saobraćaju, koji je Vlada Republike Hrvatske prihvatila i poslala u Sabor na usvajanje po hitnoj proceduri.

U ovom se Zakonu definiše pružanje usluga prevoza u saobraćaju na način koji bi trebalo da odgovara i Uberu i udruženjima taksista. Naime, predviđeno je da će svi vozači koji će se baviti prevozom putnika, bilo putem taksija ili Ubera, morati da imaju važeće licence za obavljanje te delatnosti. Time ćemo doći do situacije u kojoj će važiti jednaka pravila za sve – a kako bi se tržište liberalizovalo i prevoz bio jeftiniji i dostupniji građanima, licence će značajno pojeftiniti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: