"Srbija finansira, u kratkom roku auto-put do CG"

Srbija će ovih dana potpisati ugovor sa kineskom kompanijom CRBC o finansiranju izgradnje cele deonice auto-puta kroz Srbiju do granice sa Crnom Gorom.

Region

Izvor: Tanjug

Sreda, 21.03.2018.

17:22

Foto: Thinkstock, ilustracija

To je istakao crnogorski premijer Duško Marković.

"Mislim da imamo dobru vest. Kad smo pokrenuli priču o auto-putu, to je bio razlog za oponiranje. Bila je kvalifikacija da je to put iz nigde u nigde. Na to nas danas podstiču MMF i Svetska banka, od toga vide benefite za ekonomiju. Srbija će ovih dana potpisati ugovor sa CRBC o finansiranju cele dužine autoputa kroz Srbiju do Boljara", rekao je Marković u parlamentu tokom "premijerskog sata".

Najavio je da će se sastati sa predsednikom kompanije CRBC i rukovodstvom Eksim banke, koji će podstaći nastavak daljih radova na deonici prema Andrijevici i Boljarima.

"Verujem da ćemo u veoma kratkom roku imati autoput koji će povezivati Crnu Goru sa Srbijom i jugoistočnom Evropom. To je dobra vest", rekao je Marković.

On je saopštio i da o infrastrukturnom razvoju "svedoče projekti vredni milijardu i po evra", te podsetio da je reč o prvoj deonici autoputa, koja se realizuje očekivanom dinamikom, kao i elektroenergetskoj vezi sa Italijom, koja će biti završena do kraja ove godine.

"Podjednako je važno prioritetnu vezu auto-puta videti kao vezu Podgorice i Kolašina, ali i kao deo sveobuhvatne mreže Zapadnog Balkana. Analogno tome, 400 KW dalekovod od Lastve do Pljevalja je važan segment transbalkanskog elektroenegetskog koridora", naveo je Marković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: