Rimac se otvorio: Porezi su problem, želim druge auto-kompanije

Prvi primerci nove zveri iz Rimac automobila biće isporučeni kupcima 2020. godine, najavio je osnivač te kompanije Mate Rimac.

Region

Izvor: B92

Subota, 17.03.2018.

14:00

Rimac se otvorio: Porezi su problem, želim druge auto-kompanije
Foto: Rimac automobili

Rimac je, gostujući na državnoj televiziji komentarisao svoja nova ulaganja i požalio se na prepreke s kojima se susreće pri radu u Hrvatskoj.

Osnivač i većinski vlasnik kompanije na nedavnom sajmu u Ženevi oduševio je sve novim vozilom.

„C-Two je nama važan kao zaseban biznis, a glavni proizvod naše kompanije je baterijski sistem za druge proizvođače i tu mi pokazujemo šta sve možemo. Ovaj automobil želimo da napravimo u 150 komada i to je značajan posao, s obzirom na to da je proizvedeno osam C_One automobila. Prvi primerci C-Two biće isporučeni kupcima 2020“, kazao je Rimac.

Komentarišući najavljeno ulaganje od 5 miliona evra u fabriku baterija u Kini, kazao je kako u taj posao idu s najvećim proizvođačem baterija u Kini, kompanijom Kamel, prenosi Tportal.

Deo novca osigurava i kineska vlada - Kina je najveće tržište električnih automobila i autobusa, jer se tamošnja vlada opredelila za taj put.

'Pre sedam godina bio sam sam u garaži, a danas nas je 350 u dve kompanije. Imamo ljude iz 25 zemalja, na šta sam posebno ponosan. Od početka nam je bio cilj da se to može postići ovde - da se otvaraju vrhunska radna mesta. Želimo da se širimo, imamo kancelarije u Osijeku i Splitu i tražimo lokacije za novi pogon“, rekao je.

Donedavno Rimac je bio kritičan u smislu podrške hrvatske države u podsticanju investicija. Na pitanje šta očekuje odgovorio je: '

„Želim da pomognem Hrvatskoj da dovedemo druge proizvođače atomobila tu - da skupa guramo fakultete, da guramo državu u pravom smeru. Kad si sam teško je da se boriš. Pitam se šta bi bilo da sam otišao van - možda bi bio deset puta veći, a možda me ne bi bilo', rekao je.

Najveći problemom smatra visoke poreske razrede za plate radnika na kvalitetnim radnim mestima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

13 h

Podeli: