Vučić: Pomozite, most završen i stoji a skraćuje 300 km

Predsednik Aleksandar Vučić pozvao je članove Predsedništva BiH da pomognu u rešavanju pitanja otvaranja mosta Ljubovija-Bratunac u korist građana obe zemlje.

Region

Izvor: Tanjug

Utorak, 06.03.2018.

16:22

Vučić: Pomozite, most završen i stoji a skraćuje 300 km
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

Vučić je, na konferenciji za štampu posle trilateralnog sastanka BiH, Hrvatske i Srbije u Mostaru, kazao da se nada skorom rešenju.

„Oni su u pravu da to nije u nadležnosti Predsedništva BiH, ali sam ih zamolio da autoritetom i političkim uticajem pomognu u rešavanju ovog pitanja“, rekao je Vučić osvrnuvši se na tvrdnju bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da to nije u nadležnosti ovog tela.

Predsednik je podsetio da je most završen i da stoji, a njegovim otvaranjem bi, kaže, put građanima sa obe strane Drine bio skraćen za 300 kilometara.

„Ako neko krene iz Rogačice, mora da ide do Karakaja i vraća se odatle prema Bratuncu. On time gubi nepotrebno 300 kilometara“; objasnio je.

Naglasio je da je otvaranje mosta veoma važno pitanje i da veruje da će biti rešeno.

„Dobili smo uveravanja od naših prijatelja iz BiH da će u najkraćem roku pokušati da reše to pitanje. A onda želimo da rekonstruišemo sve ostale mostove, to je u interesu naših građana“, rekao je Vučić.

Srpski član Predsedništva Mladen Ivanić naglasio je da je most od izuzetnog značaja i da stoji zbog njega sporazum o obnovi svih mostova na Drini.

Ukazao je da problem nije u odnosima BiH i Srbije, već unutar BiH.

„Postoje strukture kojima to nije prioritet. Treba da završimo to kod nas i konačno pustimo u upotrebu most koji je već napravljen, jer je to u interesu građana.

Očekujem od Saveta ministara i drugih institucija da to reše, jer razvlačenje ne bi imalo smisla“, poručio je Ivanić

Izetbegović je tvrdio da se radi o imovinsko-pravnim odnosima, koje ne rešava Savet ministara BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: