Bar-BG: Rekonstruisan tunel, do CG još brže

U tunelu "Sozina", na železničkoj pruzi Bar-Beograd, završena je rekonstrukcija u dužini od 6.712 metara.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 01.03.2018.

08:11

Bar-BG: Rekonstruisan tunel, do CG još brže
Foto: Thinkstock

Time je omogućeno da vozovi saobraćaju brže i bezbednije, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva Crne Gore.

Na svečanosti povodom završetka rekonstrukcije pruge na deonici Virpazar - Sutomore u tunelu Sozina, Herman Špic, šef sektora za saradnju u Delegaciji Evropske unije u Crnoj Gori objasnio je da uložena sredstva u rekonstrukciju, u iznosu od 4,3 miliona evra, vraćaju železnicu na njene projektovane standarde, vozovi će ići brže i bezbednije, prenosi RTCG.

"Štaviše, budući da je ovaj sektor na liniji Beograd-Podgorica-Bar, on je veoma bitan za prekograničnu saradnju i doprinosi boljoj povezanosti zemalja Zapadnog Balkana. Dobra putna mreža omogućava lakše brisanje granica između zemalja," naglasio je Špic.

Sektor saobraćaja u Crnoj Gori, zajedno sa sektorom životne sredine prednjači u broju projekata koji su finansirani kroz dostupne IPA fondove, kazao je ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković.

Generalna direktorka za evropske fondove u Ministarstvu evropskih poslova Ivana Glišević Đurović je poručila da proces pristupanja EU donosi koristi celom crnogorskom društvu, a da su najkonkretniji efekti vidljivi upravo kroz sprovođenje važnih infrastrukturnih projekata koje bespovratnom podrškom finansira Evropska unija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: