Kinezi slave na auto-putu, probijena 2 tunela VIDEO

Na trasi prioritetne deonice autoputa Bar - Boljare probijena su još dva tunela, Mrki krš i Mala trava.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 22.02.2018.

15:15

Kinezi slave na auto-putu, probijena 2 tunela VIDEO
Foto: YouTube/Screenshot

Kako su saopštili iz CRBC-a, do sada je završen proboj šest od ukupno 16 tunela na deonici Smokovac - Uvač - Mateševo.

Izvođač radova na oba probijena tunela je kineska kompanija CRBC. Tunel Mrki krš probijen je za deset meseci, a ukupna dužina obe cevi ovog tunela je oko 1.4 kilometra, prenosi CDM.

Izgradnja tunela Mala trava, čije su cevi dužine 1,8 i 1,9 kilometara, počela je u oktobru 2016. godine. Mala trava je, ujedno, do sada najduži probijeni tunel na autoputu i jedan od najizazovnijih u građevinskom smislu.

“Tuneli Mrki krš i Mala trava prvi su probijeni tuneli na Sekciji tri. Skoro celu ovu sekciju odlikuju izuzetno teški geološki uslovi u kojim se izvode radovi, pa je proboj tunela ovde veliki izazov u građevinskom smislu“, saopšteno je iz kompanije CRBC.

Zbog ovoga su Kinezi na veoma zanimljiv način proslavili proboj tunela.

Crna Gora je jedina zemlja na Balkanu koja nema auto-put. To bi moglo da se promeni za dve godine, kada bi trebalo da bude završena prva deonica autoputa Bar-Boljari, od Smokovca do Mateševa.

Prvi auto-put u Crnoj Gori grade Kinezi, a koštaće 809,6 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

16 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: