Kinezi oslobođeni carine, na auto-putu uštedeli 20 mil EUR

Glavni izvođač radova na prioritetnoj deonici autoputa Bar-Boljare, kineski CRBC, oslobođen je skoro 20 miliona evra po osnovu plaćanja carine na uvoz.

Region

Izvor: cdm.me

Ponedeljak, 19.02.2018.

13:49

Kinezi oslobođeni carine, na auto-putu uštedeli 20 mil EUR
Foto: Thinkstock

Izvođač na deonici od Smokovca do Mateševa, u poslednje tri godine uštedeo je 20 miliona evra, saopšteno je za Dan iz Uprave carina.

U 2015. godini, kada su počeli pripremni radovi, CRBC je oslobođen plaćanja carine u iznosu od 8,6 miliona, godinu kasnije u iznosu od 1,03 miliona, a lani u iznosu od 10,3 miliona evra, što je ukupno 19,93 miliona evra, prenosi Cdm.

Ustavni sud je nedavno odbio ustavnu žalbu na Zakon o autoputu, tačnije na članove kojima se Kinezi oslobađaju od plaćanja nekoliko vrsta poreza i carina.

Auto-put Bar-Boljare je sada najveće gradilište u Crnoj Gori i jedno od većih u regionalnim okvirima.

U CRBC objašnjavaju da je petlja Smokovac planirana kao veza auto-puta Bar-Bojjare i budućeg Jadransko-jonskog auto-puta, kao i veza auto-puta koji grade sa magistralnim putem Podgorica – Kolašin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: