Ulaze u tunel da provere - donosi milione EUR

Poreska inspekcija je posle pet godina ušla u kontrolu državne kompanije Monteput, koja gazduje tunelom Sozina.

Region

Izvor: B92

Sreda, 31.01.2018.

11:57

Ulaze u tunel da provere - donosi milione EUR
Foto: Thinkstock

Iz Poreske uprave Pobjedi su kazali da je u pitanju redovna kontrola.

“Poreska uprava je u sklopu redovnog plana kontrola najavila postupak inspekcijskog nadzora kod ovog poreskog obveznika. Predmet kontrole biće provera obračuna, prijavljivanja i plaćanja svih poreskih prihoda koje administrira Poreska uprava tokom prethodnih pet godina”, objasnili su iz Poreske uprave.

Oni su saopštili da Monteput redovno prijavljuje i izmiruje sve dospele obaveze.

“Zbog toga se ne smatra visokorizičnim poreskim obveznikom sa aspekta oporezivanja”, saopštili su iz ove uprave koja je u sastavu Ministarstva finansija.

Podsetimo da je Vlada pre petnaestak dana usvojila plan Monteputa za tekuću godinu koji planira prihode sa PDV na 9.965.000 evra. Gotovo kompletan prihod ili 9.850.000 evra sa PDV-om je putarina kroz Sozinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: