"U zimski turizam 60 mil EUR, stižu investitori"

Podgorica -- Crnogorski premijer Duško Marković najavio je da će do 2020. godine u crnogorski zimski turizam biti uloženo više od 60 miliona evra.

Izvor: Capital.ba
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Marković je posle obilaska zimskih centara u Kolašinu i na Žabljaku napomenuo da je u ovim centrima obnovljen dio infrastrukture koji se tiče žičara, da su staze dobro pripremljene, a putevi do ski centara prohodni.

On je istakao da je, kada je reč o Žabljaku, raspisan tender za izradu nove žičare šestoseda i četiri kilometra novih staza.

“Ono šta radimo u Kolašinu, Mojkovcu, Bijelom Polju govori nam da ćemo do 2020. na tom prostoru uložiti više od 60 miliona evra”, rekao je Marković.

On smatra da će na taj način Crna Gora i njena privreda imati kvalitetnu zimsku i letnju ponudu, te da će imati nove investitore, koji će graditi hotele, otvarati nova radna mesta.

Marković je izrazio uverenje da će to biti snažan podsticaj crnogorskoj ekonomiji i kvalitetu života na severu.

Prema njegovim rečima, pred ovu zimsku turističku sezonu nadležni organi i preduzeća koji se bave turizmom uradili su sve što je neophodno što je rezultiralo dobrim početkom i velikim brojem gostiju tokom praznika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 65 idi na stranu