Hrvati odabrali kao Srbi: Simbol od istih neimara

Pelješki most u Hrvatskoj gradiće kineski konzorcijum predvođen kompanijom China Road and Bridge Corporation, saopštile su Hrvatske.

Region

Izvor: Poslovni dnevnik

Nedelja, 14.01.2018.

09:44

Hrvati odabrali kao Srbi: Simbol od istih neimara
Foto: Thinkstock

Ova kompanija je za taj posao ponudila 2,08 milijardi kuna, piše Večernji list.

Druge dve ponude na konkursu za gradnju tog mosta poslali su italijanski Astaldi i turski Ictas koji su ponudili da će most izgraditi za 2,55 milijardi kuna, dok je Strabag za taj posao tražio 2,62 milijarde kuna.

Italijansko-turska ponuda je odbijena zbog loše bankarske garancije. A na kraju je kao ekonomski najpovoljnija izabrana i ona i najjeftinija – kineska.

Kompanije čije ponude nisu nisu odabrane imaju pravo žalbe. Ponude za gradnju Pelješkog mosta otvorene su 15. septembra.

Podsetimo, ova kompanija gradi i auto-put u Crnoj Gori, pa bi tako ova zemlja, koja jedina na Balkanu nema auto-put za dve godine trebalo da dobije prvu deonicu autoputa Bar-Boljari, od Smokovca do Mateševa.

CRBC u Srbiji gradi srpsko-kineski industrijski park u Beogradu će se prostirati na 320 hektara, a vrednost projekta je oko 300 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: