Todorić tvrdi: Ovo je moja prva pobeda

Odluka zagrebačkog Županijskog suda da prihvati zahtev vanredne Uprave Agrokora i blokira imovinu 15 osumnjičenih u aferi Agrokor, je moja prva pobeda.

Region

Izvor: B92

Nedelja, 31.12.2017.

16:27

Todorić tvrdi: Ovo je moja prva pobeda
Foto: Thinkstock

To je na svom blogu objavio osnivač Agrokora Ivica Todorić koji se sumnjiči za malverzacije u posrnulom koncernu.

"Odluku Županijskog suda na zahtev (vanrednog poverenika) Ante Ramljaka smatram svojom velikom pobedom. Svi oni koji su o meni mesecima govorili laži o navodnim proneverama milijardi kuna sada mogu lako utvrditi i moju imovinu, i načine njenog sticanja, ali i sve transakcije kojima žele da me kriminalizuju", napisao je Todorić koji odnedavno živi u Londonu gde se vodi postupak njegovog izručenja Hrvatskoj.

On je ocenio da je odluka Županijskog suda u Zagrebu da prihvati odštetni zahtev u iznosu od 1,6 milijardi kuna zbog navodne štete Agrokoru, koje potražuje od njega i njegovih saradnika, samo dokaz da je govorio istinu.

"Nikada iz Agrokora nisam otuđio niti jedan jedini evro, sav novac utrošen je isključivo za razvoj i poslovanje Agrokora", napisao je osnivač posrnulog koncerna.

Prema njegovim rečima, ta odluka pokazuje da posle decenija vođenja i stvaranja privatne kompanije poseduje četvrtinu kuće u kojoj žive četiri porodice, nekoliko poljoprivrednih zemljišta i prazne bankovne račune.

"Za to vreme Ramljak i kompanija iz otetog Agrokora izvlače stotine miliona kojima plaćaju islednike i finansijske forenzičare, odnosno plaćaju svoje pouzdane partnere", optužio je Todorić aktuelnu vanrednu upravu i pozvao da se konačno tačno utvrdi gde je novac.

Tužilaštvo je po otvaranju istrage zatražilo blokadu imovine Ivice Todorića, jer samo njega terete za izvlačenje sredstava iz kompanije. Nedavno je međutim, vanredna uprava tražila da se blokira i imovina ostalih osumnjičenih u aferi Agrokor, a reč je uglavnom o bivšim članovima Uprave Agrokora.

Prema pisanju hrvatskih medija, blokada sve imovine osumnjičenih ne pokriva ni četvrtinu navodne štete od 1,6 milijarde kuna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

11 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: