Obnova kružnog toka na čekanju, nema ko da sredi

Državna komisija za kontrolu postupaka Javne nabave donela je rešenje prema kom se mora raspisati novi konkurs za rekonstrukciju kružnog toka u Zagrebu.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 28.12.2017.

12:10

Obnova kružnog toka na čekanju, nema ko da sredi
Foto: Thinkstock, ilustracija

Grad Zagreb mora da plati još i 100.000 kuna troškova žalbenog postupka za posao na rekonstrukciji kružnog toka na Remetincu vrednu gotovo 225 miliona kuna.

Kmpanija Tigra vlasnika Milana Penave pobedila je na konkursu Grada Zagreba za izgradnju, odnosno rekonstrukciju kružnog toka na Remetincu vrednu gotovo 225 miliona kuna. Reč je o zajedničkoj ponudi Kamgrada, Hidroelektre-Niskogradnje, DIV-a iz Samobora kao i Tigera.

Njihova ponuda nije bila najpovoljnija od mogućih šest ponuda koje su pristigle na raspisani konkurs, međutim neverovatno je da ostalih pet nije uopšte razmatrano jer su poslali pogrešnu ili nepotpunu dokumentaciju na Bandićev konkurs.

Zajednička ponuda kompanije Colas, Elektrocentar Petek, Grasa i Pomgrada bila je teška 210 miliona kuna, međutim oni nisu imali ponuđene troškove. Tvrtka Swietelsky nudila je posao za 222 miliona kuna, međutim ni oni nisu imali potpune ponuđene troškove. kao ni Strabag koji je nudio posao za 234 miliona kuna.

GIP Pionir, GP Krk, Osijek Koteks i Tehnoelektro iz Đakova nisu mogli da dokažu pravnu i poslovnu sposobnost, a nudili su daleko najmanju cenu, i to 184 miliona kuna. Istu zamerku Bandićeva administracija našla je i kod ponude Kolektora Kolinga i Tehnike jer, kako stoji, "nisu u celosti popunili troškove".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: