Rusi progovorili, šta se sprema Hrvatima?

Predsednik Uprave Sberbanke Herman Gref izjavio je da, nakon serije pregovora o Agrokorovom dugu, ne isključuje mogućnost omekšavanja svoje pozicije u tom sporu

Region

Izvor: Jutarnji list

Nedelja, 24.12.2017.

12:34

Rusi progovorili, šta se sprema Hrvatima?
Foto: Thinkstock

"Za sada još ne vidimo konkretne predloge o tom pitanju pitanja, ali održali smo seriju pregovora i možemo reći da je ton bio konstruktivan. Smatram da je to pravi put i, ako njime nastavimo, imamo priliku za dogovor", rekao je Gref novinarima.

Dodao je kako su Sberbankova potraživanja tokom godine bile potpuno ignorisane, a njegova prava narušavana.

"Međutim, u zadnje vreme svedočimo promeni takve situacije, pa smo u skladu s tim i mi spremni da omekšamo svoju poziciju kako bi postala više lojalna", rekao je Gref.

Agrokorov dug Sberbanci iznosi 1,1 milijardu evra. Međutim, u snovembru je prinudna uprava osporila potraživanja Sberbanke i time je isključila iz Povereničkog veća, a razlogom takvih odluka navedena je tužba Sberbanke za povraćaj potraživanja u inostranstvu.

Sberbanka je tu odluku ocenila potpuno nekorektnom i navela da se pitanje prihvatanja ili odbijanja prava na povraćaj potraživanja ili njihovo stavljanje pod sumnju zbog prava da se ostvari sudskim putem, može shvatiti kao ucena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

16 h

Podeli: