Sozina "našminkana", uloženi milioni evra

Radovi na rekonstrukciji pruge u tunelu Sozina u dužini od 6.712 metara su završeni.

Region

Izvor: cdm.me

Nedelja, 24.12.2017.

10:14

Sozina
Foto: Thinkstock

Obuhvatili su zamenu postojećih drvenih pragova betonskim, zamenu šina, zastorne prizme, kontaktne mreže i signalizacije kao i čišćenje postojećih drenažnih kanala i niša.

Radove je izvelo preduzeće „Strabag“ AG Austija dok je stručni nadzor vodio „Institut za građevinarstvo“ iz Podgorice.

Vrednost ugovorenih radova iznosi 4.190.245 evra.

Ovaj projekat se realizuje kao deo Operativnog programa za Regionalni razvoj 2012-2013 koji je usvojen od strane Vlade Crne Gore u martu 2012. godine i od strane Evropske komisije u decembru iste godine.

Program je finansiran iz sredstava za pretpristupnu pomoć Evropske Unije odnosno IPA sredstava kroz komponentu III – Regionalni razvoj.

Program sprovodi Operativna struktura za IPA komponentu III (OS) koju čine: Ministarstvo održivog razvoja i turizma – telo zaduženo za kompletan Program i za projekte iz životne sredine, zatim Ministarstvo saobraćaja i pomorstva – telo zaduženo za projekte iz oblasti saobraćaja i Direkcija javnih radova kao Implementaciono telo zaduženo za ugovaranje i sprovođenje projekata.

Glavni cilj Programa je poboljšanje životnog standarda i stanja životne sredine u Crnoj Gori, u skladu sa nacionalnim politikama i strategijama, kao i sa politikama i standardima Evropske Unije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: