"Da je naš sunarodnik Tesla, pitao naš narod..."

U Hrvatskoj je zaustaljen još jedan projekat iz energetike zahvaljujući Zelenima i lokalnom stanovništvu.

Region

Izvor: B92

Sreda, 13.12.2017.

13:03

Foto: Thinkstock

Pod njihovim pritiskom Poverenstvo za procenu studije uticaja na okolinu dalo je negativno mišljenje o gradnji gasne termoelektrane na jezeru Peruča.

Uoči sednice građanska inicijativa "Ne daj se, Cetino!" održala je protest kojim se protive gradnji. Ipak, mišljenje Poverenstva je savetodavno pa ministar i dalje može odlučiti da se nastavi projekat, ali peticiju protiv elektrane je potpisalo oko 30.000 ljudi, a kako narod najbolje zna što je za njega dobro teško da će mu se neki političar usprotiviti.

Podsetimo se zato još nekoliko projekata iz energetike za koje je narod rekao da su štetni, izveštava RTL.

Dakle, projekt gasne termoelektrane na Peruči vredan je 400 miliona evra, a s njom povezan projekat reverzibilne hidroelektrane Vrdovo još 600 miliona evra.

Nekidan su meštani Omiša glasali protiv gradnje LNG terminala na Krku, vrednog 500 miliona evra, ni onde nisu verovali struci i studiji uticaja na okolinu, Zeleni i narod znaju bolje od svih pa će i taj projekt na čekanje.

Zeleni i narod sad blokiraju i projekt hidroelektrane Kosinj, od 500 miliona evra. Još pre narod je rekao da neće ni termolektranu Plomin, jer naravno termolektrane su gore od termonuklerane bombe, tako bar kaže narod, a narod zna.

Uglavnom, samo u energetici zbog naroda trenutno stoje projekti teški skoro dve milijarde evra. Pri tome naš narod uvozi oko 60 odsto struje pa na našem narodu zarađuju drugi narodi koji nisu tako pametni kao naš narod, javlja RTL.

Narod je svojevremeno digao i dreku protiv Hidroelektrane Ombla kod Dubrovnika, jer su Zeleni upozorili da bi mogla našetiti retkoj ribici Popovskoj gaovici. Kasnije se ispostavilo da bi ribici s hidroelektranom bilo samo bolje i bilo bi samo više takvih ribica, ali kad naš narod kaže da je ribici loše - onda je ribici loše.

Inače naš sunarodnik Nikola Tesla s kojim se naš narod voli jako hvaliti, prvu hidroelektranu je napravio na slapovima Nijagare, jednom od najlepših prirodnih fenomena na svetu. Ali da je Tesla pitao naš narod, ne bi bilo ni hidroelektrane ni struje, navodi hrvatski RTL.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

19 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: