Ruše Terminal A, kreće rekonstrukcija aerodroma

Kako je bilo i najavljeno, na Međunarodnom aerodromu Sarajevo počeli su radovi na rušenju starog Terminala A.

Region

Izvor: B92

Utorak, 05.12.2017.

13:30

Ruše Terminal A, kreće rekonstrukcija aerodroma
Foto: Thinkstock

Reč je o terminalu koji se odavno ne koristi za prvobitnu namenu i koji se nalazi pokraj obnovljenog Terminala B. Nakon rušenja starog Terminala A planirano je proširenje postojećeg Terminala B na tom prostoru.

"Terminal A je korišćen za komercijalni saobraćaj od 1969. godine do početka rata 1992. godine. Nakon izgradnje Terminala B koristio se kao kancelarijski prostor za osoblje aerodroma, a u njemu je bio smešten i restoran za posetioce. Rušenju su prethodili brojni pripremni radovi u periodu od nekoliko meseci, uključujući postavljanje i opremanje dva montažna objekta sa svom pratećom infrastrukturom za potrebe radnika", kazala je Feni ispred Međunarodnog aerodroma Sarajevo Sanja Bagarić Arnaut.

U sklopu tih pripremnih radova obavljeno je i preseljenje blizu 120 zaposlenih iz Operativnog centra, službe ugostiteljstva i drugih službi na različite lokacije.

"Kako bismo racionalizovali troškove, sva oprema sa starog Terminala A, poput kuhinje, sistema za grejanje i hlađenje, nameštaja, audio-video sistema, kao i drugo iskorišćavanje za opremanje privremenih objekata. Izvođač radova je takođe dužan da izvrši selektovanje otpada, kako bi aerodrom prodao sav otpad koji ima tržišnu vrednost", kazala je Bagarić Arnaut.

Radovi su počeli rušenjem stare administrativne zgrade. Od 1. decembra zatvoren je restoran u Terminalu A, kako bi se mogla izvršiti demontaža opreme iz kuhinje i kako bi se prenela u novi prostor u kontejnerskom kompleksu koji je namenjen za restoran.

Radovi se sastoje od pripreme gradilišta, rušenja zgrade, odvoza zemlje i demontaže objekata. Procenjena vrednost radova je 160.000 KM. Radovi na rušenju bi trebali da budu okončani do kraja godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: