"Presudili bi Montenegro erlajnsu, ne odlučuju"

Budućnost Aerodroma i Montenegro erlajnsa nije političko pitanje, a Vlada će odluku o tim preduzećima doneti na osnovu stručnih analiza.

Region

Izvor: cdm.me

Sreda, 22.11.2017.

14:18

Foto: Thinkstock

To je poručio je potpredsednik Vlade za ekonomska pitanja Milutin Simović.

Govoreći o valorizaciji Aerodroma Crne Gore i izjavi direktora Danila Orlandića da bi kompanija za aerodrom Tivat mogla da uzme 30 miliona evra kredita kod EBRD, Simović je odgovorio da je Orlandić bio u obavezi da vidi šta je Vladina namera po tom pitanju.

“Izvršni direktor je bio u obavezi da vidi šta je Vladino opredeljenje, jer on u ime Vlade sedi na toj poziciji dobio je taj mandat i siguran sam da imamo zajedničku obavezu da valorizujemo Aerodrome i da imamo obavezu da to pitanje ne gledamo kroz politiku“, kazao je Simović, gostujući u jutarnjem programu.

Kaže i da Vlada ima druge planove za to preduzeće.

“Vlada je već donela odluku da angažuje međunarodnu finansijsku korporaciju, koja je članica SB, koja će nam uraditi analizu optimalnog modela valorizacije Areodroma”, kazao je Simović.

Što se tiče Montenegro erlajnsa, Vlada se kaže Simović, prema tom pitanju odnosi na odgovoran način, jer je reč o važnoj kompaniji.

"Tu odluku neće donosti političari koji hoće da presude toj kompaniji, odluka će se doneti na osnovu odgovorno urađenih ekonomskih elaborata, a trenutno to radi referentna konsultantska kuća Diloit”, kazao je Simović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: