Bilo je svedoka: Putin mu jeste rekao - "škrtico"

Zagreb -- Ambasador Rusije u Hrvatskoj Anvar Azimov potvrdio je anegdotu s radnog doručka prdsednika Rusije Vladimira Putina I Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Izvor: HRT
Podeli
Foto: Tanjug/AP, Alexander Zemlianićenko
Foto: Tanjug/AP, Alexander Zemlianićenko

Posvedočio je da je na sastanku, kojem je prisustvovao prvi čovek Sberbanke Herman Gref, Putin upitao koliko iznosi dug Agrokora prema ruskim bankama i dobio odgovor – oko 1,1 milijardu evra.

“A koliko godišnje zarađuje Sberbanka”, pitao je zatim Putin Grefa, koji mu je odgovorio da je dobit godišnje oko 12 do 13 milijardi evra. Putin se nasmejao i rekao: Koja škrtica, problem mu je jedna milijarda.

“Po mom mišljenju je to korporacijsko pitanje, između Sberbanke i Agrokora. Dugovi se moraju vraćati. Mi smo za to da se dijalog nastavi i da se pronađe obostrano prihvatljivo rešenje”, smatra ambassador.

“Mislim da Hrvatska i koncern Agrokor moraju biti zahvalni i Sberbanci i VTB Banci zato što su breme finansijske odgovornosti nosili upravo oni. Ne zapadne i američke banke, koje su se više držale po strani. Upravo je Rusija pružila ruku Agrokoru i Hrvatskoj. Učinila je to jer smo bili zainteresovani, a i sad smo, za stabilnost Agrokora. I mislimo da se Agrokor još može spasiti. I treba ga spasiti”, rekao je Azimov.

Vesti

strana 1 od 1954 idi na stranu