Hrvati ne žele Tuđmana na evru, već - Tita

Koga Hrvati žele na svojoj verziji novčića evra? Možda će vas rezultate ankete iznenaditi.

Region

Izvor: Tanjug

Petak, 10.11.2017.

18:24

Hrvati ne žele Tuđmana na evru, već - Tita
(Foto: Thinkstock)

Gotovo polovina, od ukupno 1.627 učesnika u anketi hrvatskog portala "Otvoreno", želi kada uđu u evrozonu da na hrvatskoj verziji najveće kovanice od dva evra bude lik maršala Josipa Broza Tita (770 glasova).

"Bivši šef Jugoslavije pomeo je tako konkurenciju, pa su Franjo Tuđman (104 glasa), Alozije Stepinac (234 glasa) i DŽoni B. Štulić (91 glas) ostali daleko iza njega", piše portal prezentujući rezultate ankete i dodaje:"Zašto ne? Ako su mu već uzeli trg, red bi bio da najveći zagorski sin dobije bar novčić".

Čitaoci "Otvorenog" su sebi dali oduška i u komentarima predložili svoje favorite, među kojima su se našli velikani poput Ivane Brlić Mažuranic, Miroslava Krleže, Stjepana Radića, Nikole Tesle i Matije Gupca, pa sve do Željka Malnara...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: