Iskoristio pad i zaradio - špekulacije na Agrokoru

Zagreb -- Sudbina Agrokora je neizvesna, ali neki u celoj zbrci vide priliku za zaradu. Kako?

Izvor: Jutarnji list
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Jedan od osnivača i izvršni direktor investicionog fonda Platinum invest Neven Vidaković ugledao je priliku za zaradu na kompanijama posrnulog koncerna.

On je među berzanskim investitorima koji su upravo ovih dana, kada je nakon šest meseci obnovljeno trgovanje deonicama kompanija iz sastava Agrokora, kupio deonice Leda i Jamnice “i na njima dobro zaradio”, kako je sam izjavio.

U trenutku dok smo razgovarali još je, doduše, držao te deonice koje je kupio kad im je cena dramatično pala u petak, a računa da bi na njima mogao jako dobro da zaradi u idućih nekoliko meseci.

Ako se pak pokaže da se njegova očekivanja rasta cene akcija ne ispunjavaju, kaže da gubitak može podneti budući da je u pitanju samo 1,5 odsto fonda kojim upravlja.

Na čemu Vidaković temelji svoju špekulativnu strategiju nije, međutim, hteo da otkrije. "Postavio sam hipotezu i rizikovao", kaže. Napominje kako očekuje pretvaranje duga Agrokorovih poverilaca u kapital, dobro je proučio bilanse kompanija a poznaje računovodstvo koncerna.

Platinum Invest upravlja s dva fonda, Platinum Global Opportunity i Blue Chip.

Vesti

strana 1 od 1969 idi na stranu