Dugo očekivani let A320 je stigao VIDEO

Sarajevo -- Avion Katar ervejza iz Dohe sleteo je na Međunarodni aerodrom Sarajevo, čime je obavljen dugo očekivani inauguracioni let.

Izvor: klix.ba
Podeli
Foto: Youtube, screenshot
Foto: Youtube, screenshot

U avionu je među desetinama putnika iz Dohe u Sarajevo doputovao i izvršni direktor Katar ervejza Abar al Baker i ambasador BiH u Kataru Tarik Sadović.

Putnike će iz Dohe u Sarajevo i nazad prevoziti erbas A320 koji ima 12 sedišta u poslovnoj i 132 sedišta u ekonomskoj klasi. Putnici će imati pristup sistemu za zabavu Oriks (Oryx One), koji nudi poslednja izdanja filmova, TV setova, muziku, igre i još mnogo toga.

Najniža promotivna cena putovanja je 609 evra. Najjeftinija povratna karta u regularnoj tarifi na relaciji Sarajevo – Doha – Sarajevo iznosi blizu 650 evra u ekonomskoj klasi, dok će najskuplja karta u poslovnoj klasi koštati 3.000 evra.

"Uvođenje letova za Sarajevo je značajan korak napred u povećanju naše prisutnosti u istočnoj Evropi, a osiguraćemo putnicima novu i uzbudljivu rutu u izvanredan grad i iz njega. To je ujedno i dokaz naše opredeljenosti ka proširenju globalne mreže. Dodavanje Sarajeva u našu globalnu mrežu omogućiće putnicima u BiH da se spoje s više od 150 destinacija širom sveta kroz naš centar s pet zvezdica – aerodrom Hamad", rekao je ranije izvršni direktor Katar ervejz grupacije Akbar al Baker.

strana 1 od 62 idi na stranu