Hrvatska Rusima glavna, Mađari nemaju ništa protiv

Mađarska naftna i gasna kompanija Mol otvorena je za prodaju svog udela u Ini, međutim dok se to ne dogodi, nastaviće da upravljaju Inom najbolje što znaju.

Region

Izvor: Jutarnji list

Utorak, 31.10.2017.

13:43

Hrvatska Rusima glavna, Mađari nemaju ništa protiv
Foto: Thinkstock

To je rekao Pal Kara, glavni savetnik za Mol grupu u intervjuu za mađarsku javnu televiziju M1 u ponedeljak.

Odbor direktora Mola objavio je u 2013. da će se Inom ili upravljati na načelima tržišne ekonomije ili će mađarski udeo trebati da se iskupi, podsetio je Kara, a prenosi mađarski portal Portfolio.hu.

Sitaucija se nije promenila i Mol ostaje otvoren za pregovore, čekajući predlog hrvatske strane "s velikim strpljenjem i poštovanjem".

Portfolio navodi reči čelnika ruskog Rosnjefa Igora Sečina u intervjuu Jutarnjem listu da bi ruska kompanija mogla preuzeti Molovo mesto kao deoničara u Ini, ako hrvatska Vlada traži novog strateškog partnera.

Mol poseduje tek nešto manje od polovine deoničkog udela u Ini, međutim ima upravljačka prava u toj kompaniji. Hrvatska država drugi je veliki deoničar, sa 44,8 odsto udela.

Oba vlasnika već godinama se ne slažu oko strategije kompanije, uključujući sudbinu sisačke rafinerije, zaključuje Portfolio.hu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: