"Franjo Tuđman" na tronu, "doprinosi svetu"

Aerodrom Franjo Tuđman ostvaruje najveći promet u zemlji, saopštilo je Udruženje vazdušnog saobraćaja pri Hrvatskoj privrednoj komori.

Region

Izvor: Poslovni dnevnik

Utorak, 31.10.2017.

12:51

Foto: Thinkstock

Predsednik Udruženja vazdušnog saobraćaja Tonči Peović tom je prilikom istakao kako Aerodrom Zagreb ostvaruje najveći promet u Hrvatskoj, a zatim slede aerodromi u Splitu i Dubrovniku.

"Zagrebački Aerodrom Franjo Tuđman u martu ove godine otvorila je novi terminal i beleži rast broja putnika od 7 odsto u odnosu na 2016., a do kraja 2017. godine očekuje se rast od oko 12 odsto", rekao je Peović.

Potpredsednica HGK-a za građevinarstvo, saobraćaj i veze Mirjana Čagalj naglasila je da vazdušni prevoz značajno pridonosi održivom razvoju globalnog društva svojom jedinstvenom mrežom ruta povezujući ljude, države, kulture, pridonoseći razvoju svetske privrede.

Aerodrom Split premašila je brojku od dva miliona putnika u jednoj godini, dok se ove godine očekuje porast od oko 23 odsto.

U tom aerodromu u toku su radovi na rekonstrukciji i dogradnji putničkog terminala, a obnovom i dogradnjom terminal će se proširiti na tri sprata i dobiće ukupno 35.000 kvadratnih metara.

U okviru druge faze projekta Razvoja Aerodroma Dubrovnik, resorno Ministarstvo mora, saobraćaja i infrastrukture dodelilo je bespovratna sredstva tom aerodromu čime je osigurano dalje povećanje kapaciteta, navodi se u saopštenju.

I svi ostali aerodromi beleže porast broja putnika i letova pa su u fazi povećanja infrastrukturnih kapaciteta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: