Pobuni se, pa ne moraš plaćati parking

Zagreb -- Pobuniš se, pa ne moraš platiti – formulu za borbu protiv parkirnih automata u svom kvartu otkrili su stanari jednog dela Zagreba.

Izvor: Večernji list
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Iako su u njihovim ulicama prošle nedelje postavljene table na kojima stoji kako su u trećoj parkirnoj zoni, mesto za svoj automobil ipak neće morati da plaćaju.

Kako piše Večernji list, podružnica Zagrebparking do daljeg neće obavljati kontrolu i naplatu parkiranja na lokaciji oko stambenih zgrada u Ulici Vilima Korajca i Ulici Antuna Šoljana, piše na obaveštenjima koje su u plastificiranim fasciklima polepljene po parkirnim automatima.

Čini se da će sintagma “do daljeg” od 23. oktobra postati “zauvek”. Tog je datuma na rasporedu sednica Veća gradske četvrti Stenjevec, na kojoj će se doneti odluka o tome da u naplaćivanje parkinga i te dve ulice jednostavno nije potrebno.

Biće kako narod odluči. Ako kažu da ne žele naplatu, nećemo je ni uvoditi, rekao je predsednik četvrti Stenjevec Željko Jeger, dok njegovi susedi tvrde da se promet u mirovanju ne plaća nigde u četvrti, pa ne mora ni u njihovom kvartu. Ideja o pobuni svidela se sad i stanovnicima nekih drugih ulica na čijem je području takođe od prošle nedelje uvedena naplata.

“Ne želimo onda ni mi da plaćamo, ako se tako to može. Uostalom, neka protiv naplate sad ustanu svi čije su ulice već u nekoj od zona, pa neće Zagrebparking nigde da ima posla”, kažu na Trešnjevci.

Vesti

strana 1 od 1954 idi na stranu