Nova oaza luksuza, prva takva u CG FOTO/VIDEO

Crna Gora će za četiri godine dobiti luksuzni turistički eko-rizort, koji će biti smešten u Nacionalnom parku Skadarsko jezero.

Region

Izvor: AntenaM

Četvrtak, 12.10.2017.

09:07

Nova oaza luksuza, prva takva u CG FOTO/VIDEO
Foto: Youtube, screenshot

The Oberoi Luxury Resort and Spa Skadar Lake Montenegro imaće hotel sa 51 apartmanom, površine od 80 do 300 kvadratnih metara, kao i 30 vila za iznajmljivanje, saopšteno je na predstavljanju projekta.

Turistički kompleks vredan 160 miliona evra gradiće kompanija Montenegro Resort i italijanska građevinska kompanija Pizzarotti, koji su i vlasnici, dok će hotelom upravljati indijska Oberoi grupa. Oberoi grupa prvi put preko Crne Gore posluje u Evropi.

Kako je saopšteno, međunarodno iskustvo partnera i primena ekoloških standarda u gradnji garantuju da će na obali Skadarskog jezera nići jedinstveni turistički rizort u Evropi, koji će redefinisati standarde luksuza.

“Sinonim za Crnu Goru je divlja ljepota. Naš rizort će istaći divlju lepotu vaše zemlje, koja je luksuz sama po sebi. U našem je najvećem interesu da očuvamo netaknutu lepotu Skadarskog jezera – ukoliko mi ne sačuvamo jezero kakvo je danas, ne možemo sačuvati ni naš biznis”, rekao je Lionel Sonigo, predsednik Montenegro Resort.

Očekuje se da će izgradnja početi u prvoj polovini 2018.

Očekivani rok završetka gradnje je kraj 2022. godine. Kada bude izgrađen, Luxury Resort and Spa otvoriće vrata za zaposlenje 200 lokalnih ljudi, a taj broj iznosiće i 300 tokom glavne sezone, najavio je Sonigo na zvaničnoj prezentaciji projekta.
Foto: Youtube, screenshot
Pored novog imena rizorta, koji je do sada bio poznat kao Porto Skadar Lake, predstavljen je i novi investitor u projektu, Pizzarotti Group.

Italijanska kompanija sa preko 100 godina tradicije i iskustva posluje u 17 zemalja, a u Crnoj Gori pored novog rizorta gradi i Porto Novi u Kumboru.

"Neverovatan razvoj turističkog sektora i kvalitet investicija u Crnoj Gori privukao je pažnju našeg odjeljenja za nekretnine. Ovde želimo da primenimo iskustvo stečeno radom na projektima u Monte Karlu, Njujorku, na francuskoj rivijeri i u Italiji”, kazao je generalni direktor kompanije Giorgio Cassina.

Njegova kompanija već je gradila eko-rizort u nacionalnom parku u Sardiniji, u skladu sa standardima jednog od globalno najpoznatijih sertifikata za zelenu gradnju LEED (Leadership in Energy and Environmental Design).

“Primenićemo propisane parametre iz LEED sertifikata i u ovom rizortu. Po prvi put u Crnoj Gori koristićemo napredni metod fitofiltracije otpadnih voda, koje će se prečišćavati uz pomoć posebnih biljaka. Ekološki segment upotpunićemo korišćenjem geotermalne i energije dobijene iz solarnih panela”, pojasnio je Cassina.

Biserom predivnog Nacionalnog parka Skadarsko jezero upravljaće indijski hotelski lanac "The Oberoi Group".

“Upravljamo sa 33 hotela i rizorta širom sveta i u poslednjih 80 godina neprekidno redefinišemo značenje luksuza i izvrsnosti u usluzi. Naš cilj je da svakom gostu isporučimo jedinstveno iskustvo”, poručio je Samer Najar, potpredsednik Oberoi grupe za strateški razvoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: