"Dodik bi da otcepi RS, odmah preseći koridor"

Nekadašnji predsednik Hrvatske Stjepan Mesić izjavio je da ukoliko bi došlo do otcepljenja Republike Srpske odmah treba preseći koridor.

Region

Izvor: Tanjug

Petak, 06.10.2017.

11:17

Foto: Tanjug, arhiva

Kako kaže, predsednik Milorad Dodik preduzima sve da bi do otcepljenja došlo, a presecanje koridora bi bilo "za par sati gotovo".

Mesić je za Dnevnik D rekao da je Dodik na vlast došao kao veliki kritičar Slobodana Miloševića, a da je potom promenio svoj pravac političkog delovanja.

"Ja mislim da on (Dodik) iskreno veruje da BiH može da se podeli i da u tom smislu on sve preduzima. Međutim njega će vreme razuveriti kao i mnoge druge. BiH je nedeljiva i na ovom prostoru ta arhitektura je do kraja završena, prema tome svako ko troši energiju i sredstva na neostvarive ciljeve čini gluposti", rekao je Mesić i dodao:

"Kada bi neko otcepio deo Bosne i Hercegovine, da se ja pitam, presekao bih koridor i to bi bilo za par sati gotovo", rekao je Mesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

10 h

Svet

Evo šta čeka Rusiju posle rata

Rat u Ukrajini će okončati eru jeftine radne snage u Rusiji, zaključak je analize ruskog stručnjaka Centra za makoroekonomsku analizu i kratkoročno predviđanje (CMAKP) Dmitrija Belousova.

19:32

18.4.2024.

1 d

Podeli: